Τεύχος Νοεμβρίου 2014
Συνέντευξη του κυρίου Γεωργίου Τάσση στο Insurance World

Αξιοποιούν οι Έλληνες καταναλωτές την ασφάλιση νομικής προστασίας; Τη γνωρίζουν σαν κάλυψη;

Αυτοί που έχουν συμβόλαια νομικής προστασίας τα αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό και συχνότερα από ότι στο παρελθόν. Η συχνότητα των αναγγελθεισών ασφαλιστικών υποθέσεων έχει αυξηθεί σημαντικά και έχει ταυτόχρονα «κατέβει» ο πήχης σχετικά με το τι είναι σημαντικά διεκδικήσιμο. Αυτό που παρατηρείται είναι πως πλέον οι ασφαλισμένοι χρησιμοποιούν τα προγράμματα τους και για μικρές ζημιές, πχ. ύψους 70-100 ευρώ, ζημιές που στο παρελθόν οι ίδιοι πελάτες δεν διεκδικούσαν. Οι καταναλωτές σήμερα αναγνωρίζουν την αξία της ασφάλισης της νομικής προστασίας, την ουσία της καθώς και ότι καλύπτει διαφορετικούς τομείς. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχει υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τα προϊόντα της Νομικής Προστασίας κυρίως μέσω των συνεργατών μας, και αυτοί με τη σειρά τους έχουν διευρύνει κατά πολύ τον κύκλο των ανθρώπων που έχουν ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Είναι προσιτά τα προγράμματα για τον Έλληνα καταναλωτή;

Πάντα ήταν οικονομικά τα προγράμματα νομικής προστασίας, απλά ο περισσότερος κόσμος δεν τα γνώριζε. Η D.A.S. Hellas πριν ένα χρόνο δημιούργησε τα προγράμματα SMART και πλέον υπηρεσίες που ήδη ήταν προσιτές έγιναν εξαιρετικά προσιτές για όλους. Λόγου χάρη ένα συμβόλαιο οικογενειακής νομικής προστασίας (με καλύψεις για ατομικές διεκδικήσεις όπως σωματικές βλάβες ή ζημιές του σπιτιού από οποιοδήποτε τρίτο, υπεράσπιση του κάθε μέλους σε ποινικά δικαστήρια, εργασιακές διαφορές με εργοδότες, προβλήματα από διαφορές σε συναλλαγές, καθώς και διαφορές με ασφαλιστικές εταιρείες σε προγράμματα ζωής, υγείας και περιουσίας) κοστίζει 42 ευρώ το χρόνο.

Πιστεύετε ότι η κάλυψη αυτή πρέπει να παρέχεται από εξειδικευμένες εταιρείες;

Πρέπει να παρέχεται μόνο από εξειδικευμένες εταιρείες. Είμαι κάθετος σε αυτό και θα σας εξηγήσω τους λόγους. Μόνο όταν τα συμβόλαια αυτά γίνονται από εξειδικευμένους παρόχους μπορεί να αποφευχθεί ο κίνδυνος να υπάρξει σύγκρουση συμφέροντος. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος έχει τοποθετήσει την νομική προστασία σε εταιρεία, στην οποία έχει ταυτόχρονα τοποθετήσει και άλλες ασφαλιστικές του ανάγκες, με αποτέλεσμα όταν συμβεί κάποιο ζημιογόνο γεγονός και έχει διαφορά με την εταιρία του π.χ. στο ύψος της αποζημίωσης, να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει την νομική προστασία για να στραφεί εναντίον της εταιρείας του. Αυτό συμβαίνει διότι λόγω της σύγκρουσης συμφέροντος, οι περισσότερες ασφαλιστικές στους όρους των συμβολαίων τους εξαιρούν τη δυνατότητα χρήσης της νομικής προστασίας για διαφορές με την ίδια την ασφαλιστική εταιρεία, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να μένει απροστάτευτος.

Ποια προγράμματα νομικής προστασίας έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση;

Όπως αντιλαμβάνεστε μεγάλη ζήτηση έχει το κλασσικό πρόγραμμα Νομικής Προστασίας Οχήματος – Οδηγού. Από εκεί και πέρα προγράμματα που έχουν πλέον επίσης μεγάλη ζήτηση είναι αυτά που περιστρέφονται γύρω από την «Οικογενειακή Νομική Προστασία» καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα για επαγγελματικές ομάδες όπως οι ένστολοι και οι υπάλληλοι του δημοσίου γενικά.

Πως εξελίχθηκαν οι εργασίες στον κλάδο το 2014και πως πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν οι εργασίες το 2015;

Ο στόχος μας για το 2014 ήταν να παραμείνει σταθερή η ασφαλιστική μας δραστηριότητα και να μην υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, όπως αυτές «αποτυπώθηκαν» στα αποτελέσματα της ιδιωτικής ασφάλισης στο σύνολο της. Αν και ακόμα δεν έχει κλείσει το έτος πιστεύω ότι καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας και διατηρήσαμε τις δυνάμεις μας. Για την επόμενη χρονιά είμαστε αισιόδοξοι. Συγκρίνοντας την εικόνα της νομικής προστασίας στο εξωτερικό και κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, όπου η ασφαλιστική διείσδυση της είναι μεγάλη, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, καθώς έχουν αυξηθεί δραματικά οι λόγοι για τους οποίους ο πολίτης έχει ανάγκη τα προγράμματα αυτά ενώ την ίδια στιγμή έχει μειωθεί σημαντικά και το κόστος τους.

Πως θα κατευθυνθούν περισσότεροι πολίτες στην ασφάλιση νομικής προστασίας; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της αγοράς;

Όπως σας ανέφερα και πριν έχουμε επενδύσει πολύ σαν εταιρεία στο κομμάτι της επικοινωνίας. Για αυτό και διευρύνεται συνεχώς ο κύκλος των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες τους με προσιτές λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό πέρα από την συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα, έχουμε αναρτήσει ένα εντελώς νέο site της D.A.S. Hellas, όπου ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί και να πληροφορηθεί σχεδόν τα πάντα για τα προγράμματα νομικής προστασίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσει κάποιος ένα προϊόν νομικής προστασίας και να μην το χρησιμοποιήσει. Οι στατιστικές μας λένε ότι οι πελάτες μας, μας χρησιμοποιούν. Δεν μας φοβίζει η ζημιά, αντιθέτως τη θέλουμε, γιατί μέσα από τη διαδικασία αυτή ο πελάτης μας γίνεται διαφημιστής της υπηρεσίας που παρέχουμε. Εκτιμούμε επίσης πως η ανάπτυξη του κλάδου πέρα από τα παραδοσιακά προϊόντα θα έρθει και από εξειδικευμένα προγράμματα. Η D.A.S. Hellas έχει αναπτύξει κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε να δημιουργεί για «ομάδες» ανθρώπων με ομοειδή χαρακτηριστικά κοινωνικά, επαγγελματικά κ.λπ. tailor made προϊόντα. Πιστεύουμε ότι είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να έχει πρόσβαση στη δικαιοσύνη και έχουμε δομήσει τα προϊόντα μας με βάση αυτή τη λογική.

Πίσω στα νέα