Ιούλιος 2013

Περιοδικό Insurance World

Η D.A.S. θα πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη

Γιώργος Τάσσης

Διευθυντής Πωλήσεων της D.A.S. Hellas

Mε στόχο να αναπτύξει τις εργασίες της, η D.A.S. Hellas, με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική, δίνει τη δική της καθημερινή μάχη στην αγορά, προκειμένου να στηρίξει την εξειδικευμένη ασφάλιση νομικής προστασίας.

Ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, κ. Γιώργος Τάσσης, μιλά στο iw για όλα όσα θεωρεί κρίσιμα για την αγορά, και ειδικά για την εταιρεία του, και για τη σημαντική ασφαλιστική υπηρεσία που προσφέρει.

Εκτίμηση του κ. Τάσση είναι πως η νομική προστασία χρειάζεται να επικοινωνηθεί, γι’ αυτό και η εταιρεία του δίνει έμφαση στην ενημέρωση των συνεργατών και των πολιτών.

Πιστεύει ότι σήμερα η αγορά χρειάζεται διπλάσιο κόπο και χρόνο από ό,τι στο παρελθόν για να αναπτυχθεί, αλλά θεωρεί βέβαιο πως αυτό θα γίνει και η D.A.S. θα πρωτοπορήσει μέσα από τη δουλειά που κάνει, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τη στενή σχέση που αναπτύσσει με πελάτες και συνεργάτες. Με βεβαιότητα υποστηρίζει ότι στην αγορά επικρατεί «κανιβαλισμός» και θα επιβιώσουν μόνο όσοι εργάζονται συστηματικά, σοβαρά και με συνέπεια. Αναφέρει ότι σήμερα η D.A.S. Hellas δίνει λύσεις προσαρμοσμένες στις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων και πολιτών, προκειμένου αυτοί, με τη σωστή νομική υποστήριξη, να προστατεύσουν την περιουσία τους. Μάλιστα δημιούργησε και προσφέρει στην αγορά ειδικά προϊόντα, που συνδυάζουν την καλύτερη τιμή με τις μέγιστες παροχές, ενώ σχεδιάζει και άλλα, προκειμένου να σταθεί δίπλα στους καταναλωτές.

Πιστεύετε στις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς;

Γ.T.: Ναι, γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ, και γι’ αυτό προσπαθώ να αναπτύξω την εξειδικευμένη ασφάλιση της νομικής προστασίας όπως αυτή που εκπροσωπεί η εταιρεία μου. Θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για να κάνουμε όλοι μια αποτελεσματική προσπάθεια ως κλάδος, ώστε να δημιουργήσουμε ασφαλιστική συνείδηση και να πείσουμε τους πολίτες για τη χρησιμότητα της ασφάλισης και σαφώς για τη χρησιμότητα της ασφάλισης νομικής προστασίας.

Θεωρείτε εύκολο να έλθει η ανάπτυξη;

Γ.T.: Όχι βέβαια. Ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες – ιδιαίτερα το περιβάλλον της οικονομίας, που είναι σκληρό – εκτιμώ πως η ανάπτυξη απαιτεί διπλάσιο κόπο και χρόνο από ό,τι στο παρελθόν. Και για να επιτευχθεί, απαιτείται σοβαρότητα και επαγγελματισμός.

Υπάρχουν αυτά στην αγορά;

Γ.T.: Ναι, αλλά υπάρχουν και τα αντίθετα, τα οποία θα πρέπει να εκλείψουν. Άποψή μου είναι πως μόνο οι επαγγελματίες θα μείνουν στην αγορά και μάλιστα αυτό θα συμβεί σε σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα. Πλησιάζει η στιγμή όπου θα απομακρυνθούν οι αθέμιτες συμπεριφορές, οι επιπολαιότητες και οι πρακτικές που δεν συνάδουν με την πολύ μεγάλη σοβαρότητα που απαιτεί το επάγγελμα.

Εσείς έχετε ένα τέτοιο δίκτυο συνεργατών;

Γ.T.: Ναι, έχουμε ένα δίκτυο επαγγελματιών ασφαλιστών με διασπορά σε όλη την Ελλάδα. Μεριμνούμε ώστε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή, να καλλιεργούμε μαζί τους το όραμά μας και την επιμονή μας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, στην επίδειξη ποιοτικών συμπεριφορών, στην ανάπτυξη υψηλών στάνταρ για τη δουλειά μας. Αυτό είναι που πρέπει να περνά στον ασφαλισμένο της νομικής προστασίας. Το δικό μας προϊόν, ας μην παραβλέπουμε ότι είναι από μόνο του απαιτητικό: έχει να κάνει με τη νομοθεσία και το δίκαιο.

Πόσους συνεργάτες έχετε;

Γ.T.: Υπερβαίνουμε τα 500 γραφεία σε όλη τη χώρα, οπότε αν υπολογίσουμε και τον επιπλέον αριθμό των ασφαλιστών που συνεργάζονται με αυτά τα γραφεία, καταλήγουμε σε έναν πιο διευρυμένο αριθμό. Καταλαβαίνεται ότι τη νομική προστασία της D.A.S. Ηellas προωθούν σήμερα πολλοί ασφαλιστές.

Φέρνουν αποτέλεσμα;

Γ.T.: Θέλουμε μεγαλύτερες επιδόσεις. Αναγνωρίζουμε ότι κάτω από τις σκληρές, όπως σας είπα και νωρίτερα, συνθήκες της αγοράς, στη μάχη που δίνουν καθημερινά, μπορεί και να μη μεριμνούν με επιμονή στον βαθμό που εμείς θέλουμε να προωθούν τη νομική προστασία. Ωστόσο, πιστεύω ότι επειδή η συνεργασία μας καλλιεργείται σταδιακά, και ωριμάζοντας η αγορά, θα έλθουν τα αποτελέσματα που προσδοκούμε.

Πώς βλέπετε τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται;

Γ.T.: «Κανιβαλικό». Γι’ αυτό και θα μείνουν μόνο οι επαγγελματίες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανεκτικότητα, όπως στο παρελθόν που όλοι χωρούσαν. Σήμερα οι θέσεις λιγοστεύουν και θα τις κρατήσουν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα και έχουν δουλέψει συστηματικά γι’ αυτό από πριν.

 

“ H ανάπτυξη απαιτεί διπλάσιο κόπο και χρόνο από ό,τι στο παρελθόν. Και για να επιτευχθεί, απαιτείται σοβαρότητα και επαγγελματισμός “

 

Έχετε κάποιο πρότυπο για την ανάπτυξή σας και για αυτό που επιδιώκετε ως εξειδικευμένη εταιρεία;

Γ.T.: Ναι, έχουμε ως πρότυπο αυτό που ισχύει στις άλλες χώρες και μας δείχνει ότι σχεδόν κάθε σπίτι, κάθε επιχείρηση, διαθέτει ένα συμβόλαιο νομικής προστασίας. Γι’ αυτό και η δική μας προσπάθεια είναι να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα αυτήν την τάση. Χρειάζεται ακόμα δουλειά για να γίνει περισσότερο γνωστή η νομική προστασία ως κλάδος, καθώς και οι ανάγκες που μπορεί να καλύψει. Παράγουμε αποτελέσματα, αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές μας, αλλά θέλει ακόμα δουλειά. Γνωρίζουμε πως δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να δημιουργηθεί συνείδηση νομικής προστασίας. Είναι δύσκολο, αλλά εμείς προσπαθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και, σε βάθος χρόνου, εκτιμώ ότι θα το καταφέρουμε ως αγορά, συνολικά, να πάμε ένα βήμα μπροστά.

Ποια είναι η πρότασή σας, ως εταιρεία, απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό; Τι κάνετε για να κερδίσετε την αγορά και τους πελάτες;

Γ.T.: Ως εταιρεία, εκτιμήσαμε τις συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώθηκαν, δημιουργήσαμε και προσφέρουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει σε συμβόλαια νομικής προστασίας. Δημιουργήσαμε τη σειρά «Smart Protection», όπου παρέχουμε σε φυσικά πρόσωπα, οικογενειάρχες, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων, ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, προγράμματα νομικής προστασίας με πλήρεις καλύψεις, σε εξαιρετικά προνομιακή τιμή.

Και αυτό για να κάνουμε πιο εύκολη την απόκτηση των προϊόντων μας από το ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα εξυπηρετούμε και τον στόχο μας, που είναι η προώθηση της νομικής προστασίας σε όλο και περισσότερα νοικοκυριά.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν αντίστοιχα πακέτα προγραμμάτων και για επιχειρήσεις.

Για τους πολίτες, τους καταναλωτές, τι πιστεύετε;

Γ.T.: Ότι έχουν ανάγκη από ενημέρωση. Σε αυτό το σημείο πάσχει ο Έλληνας καταναλωτής. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό που είναι δική μας ευθύνη, καθώς και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, να το καλύψουμε προς όφελος όλων. Δεν είναι μόνο για να αυξήσουμε τις πωλήσεις συμβολαίων. Είναι και για να έχει ο κάθε πολίτης τη σιγουριά και την ανακούφιση ότι κάποιος τον υποστηρίζει όταν παραστεί ανάγκη.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Και τι κάνετε γι’ αυτό;

Γ.T.: Εκπαιδεύουμε το δίκτυό μας, τους ανθρώπους μας. Για να φθάσει στον καταναλωτή η σημασία και η αναγκαιότητα, αυτή που εμείς γνωρίζουμε για τα συμβόλαια νομικής προστασίας, χρειάζεται τα δίκτυα να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά και τακτική ενημέρωση, ώστε ο κάθε ασφαλιστής μας να έχει άριστη γνώση για τα προϊόντα μας, για να μπορεί να τα επικοινωνήσει και στους καταναλωτές.

Κάνετε εκπαίδευση;

Γ.T.: Ναι, αλλά χρειάζεται περισσότερη. Θέλουμε ο ασφαλιστής να έχει πλήρη γνώση των προϊόντων μας και των δυνατοτήτων που αυτά προσφέρουν στους πελάτες του, έτσι ώστε να βάλει τον κλάδο της νομικής προστασίας στην καθημερινότητά του. Αυτό θα ήταν το ιδανικό για εμάς.

Πίσω στα νέα