Ιανουάριος 2014

Περιοδικό Insurance World

Γιώργος Τάσσης, Διευθυντής Πωλήσεων της D.A.S. Hellas

Το μέλλον της αγοράς την επόμενη πενταετία

Την επόμενη πενταετία πιστεύω ότι η αγορά θα βρεθεί σε ανοδική τροχιά. Θα έχει έλθει η ανάκαμψη και οι εταιρείες θα κληθούν να την διαχειριστούν ανάλογα με αυτά που σήμερα έχουν δρομολογήσει. Πιστεύω ότι διανύουμε ένα διάστημα που μπορεί να θεωρείται δύσκολο , αλλά είναι εποικοδομητικό για την αγορά και τις εταιρείες. Έτσι θα πρέπει να το εκλάβουμε ως διάλλειμα που δίνει το περιθώριο να φύγουμε από τον αυτοματισμό που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες και να περάσουμε σε μια διαφορετική δημιουργική προσέγγιση του ασφαλιστικού προϊόντος. Να τονίσω ότι η ανάκαμψη που περιμένουμε ακριβώς λόγω της ποιοτικής αλλαγής που θα φέρει σε εταιρείες και καταναλωτές θα γίνει με πιο αργό ρυθμό από τον ρυθμό της πτώσης. Μέχρι τότε θα γίνουν οι αλλαγές και θα δούμε νέα σχήματα, διαφορετική λειτουργία εταιρειών, και καινούργια προϊόντα.

Τα σχέδια για το μέλλον

Ως D.A.S. Hellas είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην ζήτηση και τις απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο ωρίμανσης των πολιτών και της αγοράς απέναντι στη σημασία της Νομικής Προστασίας, η οποία θα λάβει τη θέση που της αξίζει όπως συμβαίνει και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η κοινωνία θα στραφεί σε εμάς και θα αναζητήσει το σωστό προϊόν που θα καλύπτει την πρόσβασή της στη δικαιοσύνη και την διεκδίκηση του δίκιου της. Εμείς ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία ενημέρωσης του κοινού, επικοινωνίας της νομικής προστασίας και καταρτίζουμε προγράμματα για κάθε περίπτωση. Να θυμίσω ότι το κοστοβόρο σύστημα δικαιοσύνης σε συνδυασμό με την μείωση του εισοδήματος των πολιτών δεν αφήνει περιθώριο σε κανένα παρά να στραφεί σε εμάς τους ειδικούς για να καλυφθεί. Η νομική προστασία είναι μονόδρομος. Και Η D.A.S. έχει τη λύση για όλους.

Το 2013 για την εταιρεία και την αγορά

Το 2013 για την αγορά ίσως ήταν μία συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς. Η παραγωγή παρέμεινε σε κάμψη, η αγορά βρέθηκε σε αναζήτηση προσανατολισμού ενώ οι πολίτες βίωναν ένα αδιέξοδο που δεν επέτρεπε ακόμα να στραφούν όπως θα έπρεπε στην ιδιωτική ασφάλιση. Την πραγματικότητα, όμως αυτή η κάθε εταιρία τη βίωσε με διαφορετική ένταση. Σε ότι αφορά την D.A.S. Hellas σίγουρα το 2013 ήταν μία καλύτερη χρονιά συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Διαπιστώσαμε σταθεροποίηση στην παραγωγή μας, ενδιαφέρον από τους πολίτες και τους διαμεσολαβούντες για την Νομική προστασία και γενικά διακρίναμε ανακοπή της αρνητικής τάσης. Ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2014 και γι΄ αυτό εργαζόμαστε.

Πίσω στα νέα